Online Blackjack

Blackjack is een eeuwenoud kaartspel wat vandaag de dag nog steeds erg populair is. Zowel online als bij de fysieke casino’s. Het leuke aan Blackjack is, is dat iedereen het kan leren, het is een toegankelijk kaartspel wat je in een mum van tijd onder de knie hebt. Het doel van Blackjack is om de dealer te verslaan. Hierbij moet je dichterbij de eenentwintig komen dan de dealer, kom je boven de eenentwintig uit dan heeft de dealer gewonnen. Dit is Blackjack in het kort beschreven.

Speluitleg

Voordat je begint bepaal jij je inzet, bij iedere online Blackjacktafel hanteren ze een andere minimum inzet. Bij de ene tafel is het €0,20 en bij de andere tafel is het €5,00. Je kan dus zelf bepalen hoeveel je wilt inzetten. Als je een nieuwe speler bent is het fijn om een klein bedrag in te kunnen zetten en ben je ervaren en wil jij ook wat meer geld winnen dan is het inzetten van een hoger bedrag gunstiger.

Wanneer de inzetten zijn geplaatst worden de kaarten uitgedeeld. Iedereen begint met twee kaarten en de dealer begint met één kaart, de kaart van de dealer ligt open zodat je kan zien wat de dealer heeft. Daarna kan je kiezen of je er een kaart bij wil, je wil verdubbelen, je kaarten wil splitsen of wilt passen. Je kaarten splitsen kan alleen als je een paar hebt, dus bijvoorbeeld twee boeren. Het doel is om eenentwintig te krijgen, als je bij de eerste twee kaarten meteen eenentwintig hebt dan heb je Blackjack.

Heb je bij de eerste twee kaarten geen Blackjack dan moet je kaarten vragen aan de dealer, als je meer dan eenentwintig punten hebt dan ben je dood en heb je verloren. De puntentelling voor de cijferkaarten spreken voor zich, de puntentellingen voor de overige kaarten zijn als volgt:

  • Boer = 10 punten
  • Vrouw = 10 punten
  • Heer = 10 punten
  • Aas = 1/11 punten

Bij de aas hangt het er vanaf hoeveel punten je hebt liggen. Heb je 10 punten liggen en je krijgt de Aas dan telt die voor 11 punten, heb je 17 punten liggen en je krijgt de Aas dan telt die voor 1 punt.

Online blackjack termen

Bij online Blackjack heb je ook een aantal termen wat handig is om te weten. De term split, betekent de kaarten splitsen. Deze term komt voor als je bij de eerste twee kaarten een paar hebt. Heb je bijvoorbeeld twee boeren, negens, vieren, azen dan kan je kiezen voor de optie splitsen. Dit betekent dat je de twee kaarten los van elkaar zet en bij beide weer een kaart erbij krijgt, hierbij heb je een extra kans om eenentwintig te halen.

De term push wordt in het Nederlands ook wel gelijkspel genoemd. Als de dealer en de speler hetzelfde puntentotaal heeft dan wordt dit push genoemd, dan krijgt de speler de inzet die geplaatst is weer terug.

De term Insurance betekent verzekering. Wanneer de dealer als eerste kaart een Aas heeft dan krijg je de optie insurance aangeboden. Dat betekent dat je een verzekering gaat afsluiten voor het geval dat de dealer Blackjack heeft. De kosten voor de verzekering is de helft van je geplaatste inzet. Aangezien de kans best groot is dat de dealer een 10, boer, vrouw of heer trekt. Als de dealer dan Blackjack heeft dan krijg de speler de helft van zijn inzet weer terug.

De laatste term die beschreven wordt is de term double down, oftewel verdubbelen. Wanneer de kaarten zijn verdeeld en de speler denkt de dealer te verslaan dan kan de speler zijn inzet verdubbelen. Win je dan verdien je dus twee keer zo veel, gaat dat vaak goed kan je er ook voor kiezen om een deel te laten uitbetalen. Maar verlies je, dan ben je helaas je dubbele inzet kwijt.